3D Portré

Szelfiből portré

Ahhoz , hogy tökéletes portréid legyenek, elegendő csupán néhány egyszerű szelfi, vagy fotó.

Ugyanakkor egy ilyen szelfi tökéletesen elegendő ahhoz, hogy profi 3D portré készüljön Rólad. Hiszen itt az eredeti fénykép csupán kiindulópont. Nem ezt retusáljuk, hanem ennek alapján készítjük el 3D karakteredet (avatarodat), amelyet utána már igényeidnek megfelelően tudunk alakítani és amelyből elkészülhetnek a kívánt portrék. És hogy még világosabb legyen: ha olyan szelfit készítesz, amelyen csak a fejed látszik, akkor ebből olyan portrét tudunk készíteni, amelyen a fejed és a vállad szerepel. Viszont egy teljes alakos szelfiből mi is teljes alakos portrét tudunk készíteni. Általában azt szoktuk javasolni, hogy küldj olyan szelfiket, amelyek közelebbről mutatnak (fej és váll), illetve olyat is, ahol az egész alakod rajta van a képen (attól nem kell tartanod, hogy nem nézel elég jól ki, mert ezen is tudunk változtatni).

Ami a szelfiket illeti, képtelenség olyat készíteni, ahol tökéletesen nézünk ki. Nem jók a fények, rosszul áll a frizuránk, kilóg a képből a fél arcunk stb. Arra jók, hogy később visszaemlékezzünk, hol is jártunk, ám arra még a telefon által kínált effektek használatával sem, hogy szépek legyünk rajta. A szelfi a pillanat megörökítéséről szól, amely az esetek zömében meglehetősen gyenge minőségű fotót jelent.

A lényeg, hogy a számunkra küldött szelfiken (vagy fiókból előbogarászott fotókon) egyáltalán nem kell jól kinézned. Nem kell frizurát beigazítani, sminket feltenni, szóval egyáltalán nem kell szépnek látszanod. Ez a mi dolgunk. Azért adunk néhány tippet, hogy mire figyelj, amikor a szelfiket készíted:

  • Mindenképpen készíts szemből és profilból is képet. Ha csak szemből készítesz és ilyen képet küldesz, akkor a 3D karaktered nem lehet tökéletes, és nem lesz arra mód, hogy olyan jelenetben szerepelj, ahol oldalról látszol.
  • Ha egész alakos portrékat is szeretnél a jövőben, akkor mindenképpen készíts és küldj teljes alakot is ábrázoló fotót. Azzal ne foglalkozz, hogy nézel ki, ne zavarjon, ha esetleg kövérebb, vagy soványabb, kisebb, vagy nagyobb vagy az átlagnál. Ezen – ha úgy szeretnéd – könnyen tudunk változtatni (lehetsz pl. 30 kg-mal könnyebb).
  • A fotókat készítheted a szobában, vagy szabadban is, de ha lehet, egyformán legyen megvilágítva az arcod (ne legyenek sötétebb és világosabb területek és az arcod legyen jól megvilágítva).
  • A hajad semmiképpen ne lógjon be az arcod elé.
  • Ha szemüveges vagy, a fotózás idejére vedd azt le.
  • Arckifejezésed legyen semleges, ne mosolyogj, ne grimaszolj.
  • A szád legyen csukva, de ne összeszorítva.
  • Ne legyen rajtad smink.
  • A lehető legnagyobb felbontásban készítsd el a fotókat.

Az elkészült képeket JPG, vagy PNG formátumban mentsd el.

Természetesen az is tökéletes, ha nem Te, hanem valaki más készíti el Rólad ezeket a fotókat. Arra is van lehetőség, hogy egy korábbi fotót küldj, amely megfelel a fenti elvárásoknak.

JELENETEK