A 3D Portré

A 3D portré

A 3D portré korlátlan lehetőséget biztosít Számodra, hogy olyannak mutasd magad, amilyennek szeretnéd.

Mindenekelőtt tisztáznunk kell, mit is értünk „portré” alatt. Többféle megfogalmazás létezik, a Wikipédia szerint „az embernek akár szobrászati, akár festészeti, akár fényképészeti műben előállított képmása”. Nincs ez másképp a 3D portré esetén sem, amely az előzőkben említett technikákhoz képest a számítógépes képalkotást használja fel a portré elkészítése során.

A portré alkotás meglehetősen komoly múlttal rendelkezik. A festészetet lényegében felváltotta a fényképészet, és ma már rendelkezésünkre áll a lényegesen nagyobb távlatokat kínáló 3D portré készítés ideje.

Mert miről is van szó? A festészetben rendkívül aprólékos, hosszadalmas munka eredménye egy tökéletes portré. Az alanynak akár napokat, vagy heteket is a mester vászna előtt kell tartózkodnia. Ehhez képest a fotó alapú portré festészet (a festő fénykép alapján alkot, a célszemély ekkor nincs a műteremben) jelent némi könnyítést, ugyanakkor a művésznek így is rengeteget kell dolgoznia, míg elkészül munkájával. Ezért az ilyen jellegű portré – a hagyományos módon festetthez hasonlóan – meglehetősen drága.

JELENETEK

A portré fotózás gyorsabbá, egyszerűbbé teszi a tökéletes képek elkészítését, ugyanakkor ez is meglehetősen macerás folyamat. A mesternek profi felszereléssel, műteremmel kell rendelkeznie, Neked pedig el kell menned hozzá. Fel kell öltöznöd, borotválkoznod, sminkelned és a lehető legjobb formádat hoznod. Ezek alapján már készülhetnek is a fotók, amelyeket – szinte kivétel nélkül – retusálni, javítani kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amellyel elégedett lehetsz. Az elkészült mű pedig megismételhetetlen. Akkor és ott készül, olyan, amilyen. Ha jó a kép, akkor ez nem probléma, de ha rossz, akkor nincs lehetőség arra, hogy bárki lényegileg megváltoztassa.

 • Nem kell kimozdulnod otthonról
 • Nem kell feszengened a művész vászna, vagy lencséje előtt
 • A legegyszerűbb, legrosszabb fotód is lehet jó alap egy 3D portréhoz
 • Lényegében nincs korlát, mennyi és milyen jellegű, stílusú portrét rendelsz
 • Könnyen és gyorsan juthatsz hozzá a kívánt portrékhoz
 • Nagyon olcsón juthatsz kiváló minőségű portréhoz
 • Egyedi elképzeléseidet is megvalósíthatod
 • Bárkivel szerepelhetsz egy közös portrén, legyen az valós, vagy kitalált, élő, vagy holt személy
 • Bármilyen történelmi korba elrepülhetsz
 • Megtudhatod, hogyan néznél ki vékonyabban, kövérebben, öregebben, fiatalabban. Rajtad áll…
 • Teljesen egyedi ajándékkal kedveskedhetsz barátaidnak, rokonaidnak, szeretteidnek
 • Bármilyen sminket, frizurát, ékszert kipróbálhatsz, mielőtt azt a valóságban is használnád
 • Megrendeléseid nyomán pontokat gyűjthetsz, amelyeket további rendeléseid nyomán felhasználhatsz
 • Virtuális modell (manöken) lehetsz (erről később olvashatsz részletesen)

A 3D portré egy olyan hibrid módszer, amely során egyszerű fotók (vagy szelfik) alapján elsőként a Te számítógépes 3D modelled készül el. Hasonló módon, mint ahogy bármely modern 3D-s animációs film szereplői készülnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy csupán a számítógép dolgozik. Minden esetben a modern technológia találkozik a művészettel. Ahhoz, hogy egy portré valóban szép legyen (valóban jól nézz ki a képeken), mind a mesterséges, mind pedig a humán intelligencia alkalmazása elengedhetetlen. A számítógépek legnagyobb haszna, hogy gyorsan, sokféle változatban és hihetetlenül olcsón tudunk valóban profi portrékat készíteni.

A 3D portré egyben nagyszerű, egyedülálló ajándék is lehet. Lényegében az összes stílusból válogathatsz, ha szeretnéd szeretteidet, barátaidat, munkatársaidat meglepni, akkor nem kell mást tenned, mint elküldeni részünkre a választott személy fotóját, kiválasztani a kívánt stílusú portré, majd leadnod a rendelésedet.

A közeljövőben – igény szerint – biztosítani tudjuk majd az ajándékba szánt portrék nyomtatott, keretezett változatát is, amely azonnal dísze lehet a megajándékozott személy otthonának, irodájának.

Mauris torquent mi eget et amet phasellus eget ad ullamcorper mi a fermentum vel a a nunc consectetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condimentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elementum. Ullamcorper ante fermentum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a ullamcorper tempor. Consectetur scelerisque ullamcorper arcu est suspendisse eu rhoncus nibh.